Medlem

Välkomna till Perstorps Golfklubb

 

Telefon: Kansli +46(0)435 354 11, Restaurangen +46(0)435 354 12 eller + 46(0)703892340, E-post: Kansli@perstorpsgk.se

 

Öppettider: Kansli 08.00 till 16.00 Måndag till Fredag, Helger 08:00 till 14:00 !

Restaurangen 11:00 - 14:30 Måndag till Fredag och Lördagar och Söndagar 10:00 till 15:00

ATT BLI MEDLEM I VÅR GOLFKLUBB INNEBÄR så mycket mer än att köpa sig en rätt att spela golf på banan och att i övrigt utnyttja klubbens faciliteter. Vi försöker också hålla fast vid ett antal värden som stärker gemenskap och känslan i klubben. Vi hoppas att nya medlemmar skall bli aktiva golfare men vi hoppas också att de skall ta en aktiv del i klubbens sociala liv och så snabbt som möjligt etablera ett vidsträckt kontaktnät med de övriga medlemmarna. Det ställer krav på de existerande medlemmarna och det ställer också krav på den nye medlemmens oförvägenhet till kontaktskapande.

I PERSTORPS GOLFKLUBB är vi också besjälade av en annan idé. Vi vill i det längsta hålla kvar känslan av gemensamhet, inte bara i spelet, utan också i underhållet och skötseln av vår anläggning. Visserligen har vi vår anställda personal som tar hand om det mesta men det finns alltid viktiga uppgifter inom ramen för styrelse- och kommittéarbetet. All vår erfarenhet säger oss att sådana bidrag till klubbens utveckling stärker såväl klubbanda som kvalitén i verksamheten.

Ny medlem får ett välkomstbrev och ett presentkort med vädet av tio poletter till range bollar.

 

Perstorps GK har utbytesavtal med ett flertal klubbar samt ingår i Sydpoolen är med i 4-Lingen och har ett sammarbete med Ljungbyhed, här nedan finns vilka klubbar som gäller och priserna.

 

4-lingen, för 1000:- har man som fullvärdig medlem i Perstorps GK tillgång till 3 banor till. Hässlegården GK, Skepparslövs GK och Wittsjö GK.

 

Lungbyheds GK, för 1000:- köper man en spelrätt och får spela obegränsat på Ljungbyheds GK mellan 2018-03-01 - 2018-10-31, vill man ha tillgång att spela hela året kostar det 1500:- OBS! spelare som bytt klubb mellan Perstorp och Ljungbyhed 2017-2018 har ej tillgång till detta erbjudande, så kallat karensår!

 

>> Sydpoolen

>> Grenfeeutbyte

Ordförande har ordet.

 

2018-03-31

Hav tålamod! Men visst är vintern en envis rackare! Jag skriver detta på påskafton och gräsmattorna är fortsatt vita och sista snön kom oerhört olägligt för greenernas bästa. Vi fick svamp på i princip alla greener två veckor innan påsk och tjälen släppte på 16 av greenerna måndagen i påskveckan vilket gav Pelle möjlighet att bespruta dem mot svampen. Två dagar senare kommer mer snö vilket är mycket olyckligt. Snön lägger sig som en våt filt och låter greenerna ligger fuktiga därunder och vi vet att är det någonstans svamp trivs så är det i fukt. Vi kan inte göra mycket mer än hålla tummarna för det bästa och tittar vi framåt i väderprognosen så verkar nattemperaturen ligga över nollan från mitten i veckan efter påsk. Naturligtvis blir det ingen Cross Country så den tävlingssugen får ge sig till tåls till den 22 april då Kemisvingens partävling avgörs. In och boka!

 

Vår duktige krögare bjöd in till en premiärfest vilken blev fullbokad, ja till och med överbokad. Tyvärr fick inte alla plats som ville, tråkigt för dem så klart men kul att vi blev så många som vi blev. Vi bjöds på en riktigt härlig påskbuffé och musik från två riktigt bra trubadurer. Stämningen var på topp bland medlemmarna och jag tror att alla ser fram mot nästa fest. På skärtorsdagen arrangerade de en äggjakt som även den fick ett fantastiskt gensvar med mycket gäster.

 

Säsongspersonalen är nu rekryterad och i receptionen får ni under säsongen stifta bekantskap med Vivi Storm Hansen som är anställd på halvtid. Kalle och Vivi kommer att jobba varannan helg och Vivi täcker upp när Kalle har sina andra två lediga dagar. Förutom att hälsa Vivi välkommen hälsar vi även Bedan, Bengta och Kjell-Åke välkomna till årets bangrupp.

 

Som jag skrev i förra månadsbrevet är bekymret med dammen vid hål 11 o 13 värre än vi först trodde så den får vi leva med även i år. Vi har dock röjt så mycket vi kunde från dammkanten så lite snyggare kommer den att vara, åtminstone i början av säsongen. Trevligare är då den betydligt större dammen vänster om fyrans tee och bakom tolvans green. Den har blivit röjd av Säteriet och det kommer att upplevas som en helt nytt område, från ett igenväxt bräske till en vacker damm.

 

Slutligen vill jag hälsa er välkomna till Vårårsmöte den 19 april klockan 18.00 på Golfkrogen.

Med det bästa

Uffe

Låt en vän prova

Visste du att du som är medlem i Perstorps Golfklubb kan ta med en vän, kompis eller släkting ut på stora banan för att prova på golf. Ni får även spela på korthålsbanan.

Så här fungerar det

•Anmäl till kansliet innan ni går ut på banan.

•Du som är medlem är ansvarig för din medspelare.

•Undvik spel när trycket på banan är som störst - kontrollera med kansliet.

•Max tre ronder på respektive bana per person.

Klubben vill ge alla en möjlighet att prova på golf och på ett enkelt sätt introduceras nybörjaren i golfen via en fadder.

Varför bli medlem på Perstorps GK?

• Stabil ekonomi och väl inkörd anläggning – startade 1963.

• Tillgänglighet – 10 min. mellan bollarna – undviker irritation och köer.

• Totalservice – här finns allt: restaurang, kansli, senaste datatekniken mm.

• Hög kvalité på banan, skötsel, miljötänkande, välrustad maskinpark osv.

• Hög kvalité på klubben med fokus på medlemmar och gäster.

• Reducerad greenfee på många av Skånes golfbanor.

• På köpet - vacker och avstressande natur.

• Till sist men inte minst vill vi förmedla en ”Feel good”-känsla - golfspel på Perstorp GK är en upplevelse med harmoni och trivsel!

 

Börja Spela Golf

Om du känner någon som redan är medlem i Perstorps GK kan denne ta med dig ut på banan och låta dig testa ett par gånger. Du får spela på såväl korthålsbanan som på den stora banan innan du bestämmer dig.

Du är också mycket välkommen att kontakta någon av nedanstående så hjälper de dig på bästa sätt.

" Medlemskommittén, Per-Ove Jönsson 070-7946510

" Damkommittén, Anna-Karin Hansen, 0435-31741

" Seniorkommittén, Göte Zippert, 073-3806177

" Ungdomskommittén, Roger Moberg 070-7946402

eller ring kansliet 0435-35411 eller kansli@perstorpsgk.se

Att bli ny fullvärdig golfmedlem i Perstorps Golfklubb kostar 4800:- då ingår, förutom helt fritt spel på såväl korthåls- som stora banan, som Ny golfare även ett utbildningspaket, värde 1500:- som betalas till tränare,som sedan dras av på årsavgiften år 2. Du får även 10 st polletter (värde 200:-) att använda på vår driving range.

Om du är osäker på hur mycket du kommer att spela så kan du istället blir Prova på medlem och betalar då 1600:- och spelar då fritt fram till 31/5, där efter kan du välja att bli fullvärdig medlem och betala 2900:- och spela helt fritt resten av året. eller bli Greenfee medlem och betala 300:-/rond. Detta gäller bara under första året.

Aktiviteter varje vecka under säsong:

Spontangolf, spelas söndagar kl 14:00 anmälan senast 13:45 vid Golfkrogen. Detta alternativ spelas över 12 hål med start på 1:an

Tisdagsgolf 55+, spelas tisdag förmiddagar med start kl 9:00 Detta alternativ spelas över 18 hål.

Tisdagsgolf för alla, spela tisdagar när som helst under dagen. Vi har uppsamling för de som vill, anmälan senast 15,50 så ser vi till att du har någon att spela med. Vi går ut mellan 16:00 och 16:30.

Damernas Onsdagsgolf, spelas onsdagskvällar se program under Verksamhet och Dam.

Ungdomsaktiviteter, Torsdagar klockan 18:00 är det träningen för klubbens ungdomar.

Träna med vår klubbtränare, ta kontakt med vår klubbtränare så ser Pron till att du förkovras i din golf på bästa sätt. Se under pro för mer information.