Medlem

Välkomna till Perstorps Golfklubb

Telefon: Kansli +46(0)435 354 11, Restaurangen +46(0)435 354 12 E-post: Kansli@perstorpsgk.se


Öppettider: 

Kansli     Måndag: 08.00 - 12.00 Tisdag: 08.00 - 17.00 Onsdag och Torsdag: 08.00 - 16.00 Fredag: 08.00 - 13.00

                Lör- och Söndag samt helgdagar: 08.00 - 14.00


Restaurangen Tisdag - Fredag: 08.30 - 16.00 Lördagar: 09.00 - 16.00 Söndag - Måndag: Stängt, dock öppet vid tävlingar och                          större sällskap.


Kiosken: Tisdagar, Lör- och Söndag samt vid större sällskap

ATT BLI MEDLEM I VÅR GOLFKLUBB INNEBÄR så mycket mer än att köpa sig en rätt att spela golf på banan och att i övrigt utnyttja klubbens faciliteter. Vi försöker också hålla fast vid ett antal värden som stärker gemenskap och känslan i klubben. Vi hoppas att nya medlemmar skall bli aktiva golfare men vi hoppas också att de skall ta en aktiv del i klubbens sociala liv och så snabbt som möjligt etablera ett vidsträckt kontaktnät med de övriga medlemmarna. Det ställer krav på de existerande medlemmarna och det ställer också krav på den nye medlemmens oförvägenhet till kontaktskapande.

 

I PERSTORPS GOLFKLUBB är vi också besjälade av en annan idé. Vi vill i det längsta hålla kvar känslan av gemensamhet, inte bara i spelet, utan också i underhållet och skötseln av vår anläggning. Visserligen har vi vår anställda personal som tar hand om det mesta men det finns alltid viktiga uppgifter inom ramen för styrelse- och kommittéarbetet. All vår erfarenhet säger oss att sådana bidrag till klubbens utveckling stärker såväl klubbanda som kvalitén i verksamheten.

 

Ny medlem får ett välkomstbrev och ett presentkort med vädet av tio poletter till range bollar.


Perstorps GK har utbytesavtal med ett flertal klubbar samt ingår i Sydpoolen är med i 4-Lingen och har ett sammarbete med Ljungbyhed, här nedan finns vilka klubbar som gäller och priserna.


4-lingen, för 1000:- har man som fullvärdig medlem i Perstorps GK tillgång till 3 banor till. Hässlegården GK, Skepparslövs GK och Wittsjö GK.


Lungbyheds GK, för 1000:- köper man en spelrätt och får spela obegränsat på Ljungbyheds GK mellan 2019-03-01 - 2019-10-31, vill man ha tillgång att spela hela året kostar det 1500:- OBS! spelare som bytt klubb mellan Perstorp och Ljungbyhed 2017-2018 har ej tillgång till detta erbjudande, så kallat karensår!


>> Sydpoolen

 

>> Grenfeeutbyte

Ordförande har ordet.


September är här vilket innebär att golfsäsongen 2018 snart är till ända. De trogna vintergolfarna tycker att försäsongen snart är över och den riktiga golfen börjar!


Som framgått av tidigare utskick är vi överens med Golfrestaurangens ägare, Ina och Mats, att förlänga avtalet även över 2019. I avtalet ingår dessutom Åsbohuset. Vi har gjort en gemensam utvärdering över 2018 och rett ut en del missförstånd som lätt uppstår i en ny relation. De visar stor vilja vilket inte minst den rabatt de lämnar till oss medlemmar är ett tydligt tecken på. Jag kan inte nog poängtera vikten av att ha en väl fungerande restaurang för att attrahera gäster till vår bana. En viktig faktor för att få en fungerande restaurang är att den går bra ekonomiskt och att vi medlemmar hörsammar deras initiativ. Ett första initiativ är Oktoberfesten den 13 oktober med start kl 17 och som både styrelsen i PPGK och Golfrestaurangen blir en succé. PPGK bjuder på taxi från torget i Perstorp. Taxin går fram och tillbaka så många gånger som behövs med start 16.30. Jag hoppas verkligen att vi fyller lokalen och visar den uppskattning som Ina och Mats förtjänar då de genomför medlemsträffar. Anmälan görs till perstorpsgr@outlook.com eller via telefon 0435-35412 senast 30 september. I samband med anmälan ska även bokning av taxi göras. 


Golfsäsongen närmar sig slutet och vi kan konstatera en något lägre intäkt på greenfeen och som vanligt skyller vi på vädret. Är det inte för kallt och blåsigt eller för regnigt så är det som i år, för varmt! Jag känner mig som bönderna, aldrig är det perfekt. Jag är dock fullständigt övertygad om att minskningen skulle blivit avsevärt större om vi inte erbjudit en grön golfbana. All heder åt banpersonalen som slet hårt i värmen och som därigenom räddade vår intäkt.


2018 år Singelmästare är också korad. Jonas Larsson försvarade titeln över 36 hål och behåller därmed parkeringsplatsen även 2019. Grattis Jonas!


En effekt av att golfsäsongen närmar sig slutet är att våra säsongsanställda lämnar oss. Vi tackar Vivi på kansliet som alltid gett våra besökare en glatt mottagande och det är såklart jätteviktigt. Vi tackar även Bengta, Bedan, Östberg och Starheim för deras kanoninsatser i år och hoppas på återseende. Vi ska inte glömma Yvonne Långström som städat omklädningsrummen på ett föredömligt sätt.Med det bästa


Uffe


 

Låt en vän prova

 

Visste du att du som är medlem i Perstorps Golfklubb kan ta med en vän, kompis eller släkting ut på stora banan för att prova på golf. Ni får även spela på korthålsbanan.

 

Så här fungerar det

•Anmäl till kansliet innan ni går ut på banan.

•Du som är medlem är ansvarig för din medspelare.

•Undvik spel när trycket på banan är som störst - kontrollera med kansliet.

•Max tre ronder på respektive bana per person.

 

Klubben vill ge alla en möjlighet att prova på golf och på ett enkelt sätt introduceras nybörjaren i golfen via en fadder.

 

 

Varför bli medlem på Perstorps GK?

 

• Stabil ekonomi och väl inkörd anläggning – startade 1963.

• Tillgänglighet – 10 min. mellan bollarna – undviker irritation och köer.

• Totalservice – här finns allt: restaurang, kansli, senaste datatekniken mm.

• Hög kvalité på banan, skötsel, miljötänkande, välrustad maskinpark osv.

• Hög kvalité på klubben med fokus på medlemmar och gäster.

• Reducerad greenfee på många av Skånes golfbanor.

• På köpet - vacker och avstressande natur.

• Till sist men inte minst vill vi förmedla en ”Feel good”-känsla - golfspel på Perstorp GK är en upplevelse med harmoni och trivsel!


Börja Spela Golf

 

Om du känner någon som redan är medlem i Perstorps GK kan denne ta med dig ut på banan och låta dig testa ett par gånger. Du får spela på såväl korthålsbanan som på den stora banan innan du bestämmer dig.

Du är också mycket välkommen att kontakta någon av nedanstående så hjälper de dig på bästa sätt.

 

" Medlemskommittén, Per-Ove Jönsson  070-7946510

" Damkommittén, Anna-Karin Hansen, 0435-31741

" Seniorkommittén, Göte Zippert, 073-3806177

" Ungdomskommittén, Roger Moberg 070-7946402

 

eller ring kansliet  0435-35411 eller kansli@perstorpsgk.se

 

Att bli ny fullvärdig golfmedlem i Perstorps Golfklubb kostar 4800:- då ingår, förutom helt fritt spel på såväl korthåls- som stora banan, som Ny golfare även ett utbildningspaket, värde 1500:- som betalas till tränare,som sedan dras av på årsavgiften år 2. Du får även 10 st polletter (värde 200:-) att använda på vår driving range.

 

Om du är osäker på hur mycket du kommer att spela så kan du istället blir Prova på medlem och betalar då 1600:- och spelar då fritt fram till 31/5, där efter kan du välja att bli fullvärdig medlem och betala 2900:- och spela helt fritt resten av året. eller bli Greenfee medlem och betala 300:-/rond. Detta gäller bara under första året.

 

Aktiviteter varje vecka under säsong:

Spontangolf, spelas söndagar kl 14:00 anmälan senast 13:45 vid Golfkrogen. Detta alternativ spelas över 12 hål med start på 1:an

 

Tisdagsgolf 55+, spelas tisdag förmiddagar med start kl 9:00 Detta alternativ spelas över 18 hål.

 

Tisdagsgolf för alla, spela tisdagar när som helst under dagen. Vi har uppsamling för de som vill, anmälan senast 15,50 så ser vi till att du har någon att spela med. Vi går ut mellan 16:00 och 16:30.

 

Damernas Onsdagsgolf, spelas onsdagskvällar se program under Verksamhet och Dam.

 

Ungdomsaktiviteter, Torsdagar klockan 17:00 är det träningen för klubbens ungdomar.

 

Träna med vår klubbtränare, ta kontakt med vår klubbtränare så ser Pron till att du förkovras i din golf på bästa sätt. Se under pro för mer information.