Medlem

Perstorps Golfklubb

Kansli +46(0)435 354 11

 

Krogen +46(0)435 354 12

08.00 till 16.00

Måndag till Fredag

Helger stängt!

ATT BLI MEDLEM I VÅR GOLFKLUBB INNEBÄR så mycket mer än att köpa sig en rätt att spela golf på banan och att i övrigt utnyttja klubbens faciliteter. Vi försöker också hålla fast vid ett antal värden som stärker gemenskap och känslan i klubben. Vi hoppas att nya medlemmar skall bli aktiva golfare men vi hoppas också att de skall ta en aktiv del i klubbens sociala liv och så snabbt som möjligt etablera ett vidsträckt kontaktnät med de övriga medlemmarna. Det ställer krav på de existerande medlemmarna och det ställer också krav på den nye medlemmens oförvägenhet till kontaktskapande.

I PERSTORPS GOLFKLUBB är vi också besjälade av en annan idé. Vi vill i det längsta hålla kvar känslan av gemensamhet, inte bara i spelet, utan också i underhållet och skötseln av vår anläggning. Visserligen har vi vår anställda personal som tar hand om det mesta men det finns alltid viktiga uppgifter inom ramen för styrelse- och kommittéarbetet. All vår erfarenhet säger oss att sådana bidrag till klubbens utveckling stärker såväl klubbanda som kvalitén i verksamheten.

Ny medlem får ett välkomstbrev och ett presentkort med vädet av tio poletter till range bollar.

 

Perstorps GK har utbytesavtal med ett flertal klubbar samt ingår i Sydpoolen är med i 4-Lingen och har ett sammarbete med Ljungbyhed, här nedan finns vilka klubbar som gäller och priserna.

 

4-lingen, för 1000:- har man som fullvärdig medlem i Perstorps GK tillgång till 3 banor till. Hässlegården GK, Skepparslövs GK och Wittsjö GK.

 

Lungbyheds GK, för 1000:- köper man en spelrätt och får spela obegränsat på Ljungbyheds GK mellan 2018-03-01 - 2018-10-31, vill man ha tillgång att spela hela året kostar det 1500:- OBS! spelare som bytt klubb mellan Perstorp och Ljungbyhed 2017-2018 har ej tillgång till detta erbjudande, så kallat karensår!

 

>> Sydpoolen

>> Grenfeeutbyte

Ordförande har ordet.

 

2017-10-24

Hej, det var ett tag sedan men här kommer nästa brev

Jag inleder med att rikta ett stort grattis till vårt H80-lag som stod som seriesegrare i div 2 när tabellen var färdigräknad!

Säsongen är slut för i år, det myckna regnandet knäckte banan. Kanske inte så mycket för själva spelets skull utan mer för att vi har mycket svårt för att undvika skador på banan när vi kör ut med våra klippare. Säsongen avslutades därmed med 20-hålstävlingen i söndags där Yvonne Långström och Åsa Johansson serverade en lunch efter rundan till de tappra som trotsade regnet. Tack Åsa och Yvonne, det är sådana insatser som skapar klubbkänsla!

Restaurangen har haft ett betydligt bättre år i år än i fjor. Vi gör en förlust även i år men inte alls på den nivån som under 2016. Restaurangen har dessutom fått mycket beröm för sin mat så plus till Bertil och Magnus med personal för gott arbete.

Under november gör Bengt sina sista dagar på kansliet för att därefter njuta av arbetslivets efterrätt, pensionen! Bengt är kvar till den 20 november och därefter är kansliet tomt då ju även Florinas anställning upphört. Emelie har täckt upp för Florina när Bengt varit ledig men hennes anställning upphör den siste oktober. Vi förlitar oss därefter på frivilliga krafter som kan ta emot telefonsamtal samt sköta fakturering och betalningar. Vi har gjort klart med en klubbchef men kan inte kommunicera ännu då vederbörande inte sagt upp sin nuvarande anställning ännu. Vi räknar med att personen är på plats den 15 januari och jag återkommer lite senare med en utförligare presentation.

På temat fakturering går fakturorna för 2018 års medlemskap ut i början av november. Av administrativa skäl är det en fördel att låta 31 oktober passera och därför sätter vi 30 november som sista betalningsdag.

Som sagt så kände vi oss tvungna att stänga banan en vecka tidigare än i fjor och nu återstår nedstängningsarbete med bland annat daglig lövblåsning, för att inte löven ska kväva greenerna, och tömning av bevattningssystemet så inte det fryser sönder för oss. Vi har varit extremt nöjda med årets personal, engagerade och positiva hela säsongen. Stort tack förutom till Pelle, Stig, Pekka riktas därför till Magnus, Bedan och Bengta!

Som ni kanske läste i NST/HD drabbades vi av ett inbrott för ett par veckor sedan. Tjuvarna gick upp på ovanvåningen och tog med sig kassaskåpet. Ett kassaskåp är tungt trots att det är tomt, vilket var fallet, och det innebar att trappan är skadad liksom räcke och väggen. Självrisken är på 9.000 kr och det lär tillkomma materialkostnad då försäkringens värdeminskningsregler inte kommer att ersätta mattan i trappan. Jag har haft en snickare på plats som ska ta fram ett kostnadsförslag som vi kan skicka till försäkringsbolaget så får vi se vad de beslutar. Riktigt tråkigt, vi har ju ingenting av direkt värde så tyvärr blir ju skadorna större än värdet av vad tjuvarna tar med sig.

Jag hoppas att ni har haft glädje av ert medlemskap i år och att vi ses under 2018 med nya ambitioner! Vi kanske till och med ses på vintergolfen som startar lördagen den 11 november.

Slutligen vill jag påminna om medlemsmötet torsdagen den 23 november kl 18 på klubben.

Med det bästa

Uffe

Låt en vän prova

Visste du att du som är medlem i Perstorps Golfklubb kan ta med en vän, kompis eller släkting ut på stora banan för att prova på golf. Ni får även spela på korthålsbanan.

Så här fungerar det

•Anmäl till kansliet innan ni går ut på banan.

•Du som är medlem är ansvarig för din medspelare.

•Undvik spel när trycket på banan är som störst - kontrollera med kansliet.

•Max tre ronder på respektive bana per person.

Klubben vill ge alla en möjlighet att prova på golf och på ett enkelt sätt introduceras nybörjaren i golfen via en fadder.

Varför bli medlem på Perstorps GK?

• Stabil ekonomi och väl inkörd anläggning – startade 1963.

• Tillgänglighet – 10 min. mellan bollarna – undviker irritation och köer.

• Totalservice – här finns allt: restaurang, kansli, senaste datatekniken mm.

• Hög kvalité på banan, skötsel, miljötänkande, välrustad maskinpark osv.

• Hög kvalité på klubben med fokus på medlemmar och gäster.

• Reducerad greenfee på många av Skånes golfbanor.

• På köpet - vacker och avstressande natur.

• Till sist men inte minst vill vi förmedla en ”Feel good”-känsla - golfspel på Perstorp GK är en upplevelse med harmoni och trivsel!

 

Börja Spela Golf

Om du känner någon som redan är medlem i Perstorps GK kan denne ta med dig ut på banan och låta dig testa ett par gånger. Du får spela på såväl korthålsbanan som på den stora banan innan du bestämmer dig.

Du är också mycket välkommen att kontakta någon av nedanstående så hjälper de dig på bästa sätt.

" Medlemskommittén, Per-Ove Jönsson 070-7946510

" Damkommittén, Anna-Karin Hansen, 0435-31741

" Seniorkommittén, Göte Zippert, 073-3806177

" Ungdomskommittén, Roger Moberg 070-7946402

eller ring kansliet 0435-35411 eller kansli@perstorpsgk.se

Att bli ny fullvärdig golfmedlem i Perstorps Golfklubb kostar 4800:- då ingår, förutom helt fritt spel på såväl korthåls- som stora banan, som Ny golfare även ett utbildningspaket, värde 1500:- som betalas till tränare,som sedan dras av på årsavgiften år 2. Du får även 10 st polletter (värde 200:-) att använda på vår driving range.

Om du är osäker på hur mycket du kommer att spela så kan du istället blir Prova på medlem och betalar då 1600:- och spelar då fritt fram till 31/5, där efter kan du välja att bli fullvärdig medlem och betala 2900:- och spela helt fritt resten av året. eller bli Greenfee medlem och betala 300:-/rond. Detta gäller bara under första året.

Aktiviteter varje vecka under säsong:

Spontangolf, spelas söndagar kl 14:00 anmälan senast 13:45 vid Golfkrogen. Detta alternativ spelas över 12 hål med start på 1:an

Tisdagsgolf 55+, spelas tisdag förmiddagar med start kl 9:00 Detta alternativ spelas över 18 hål.

Tisdagsgolf för alla, spela tisdagar när som helst under dagen. Vi har uppsamling för de som vill, anmälan senast 15,50 så ser vi till att du har någon att spela med. Vi går ut mellan 16:00 och 16:30.

Damernas Onsdagsgolf, spelas onsdagskvällar se program under Verksamhet och Dam.

Ungdomsaktiviteter, Torsdagar klockan 18:00 är det träningen för klubbens ungdomar.

Träna med vår klubbtränare, ta kontakt med vår klubbtränare så ser Pron till att du förkovras i din golf på bästa sätt. Se under pro för mer information.