Medlem


Välkomna till Perstorps Golfklub


Telefon: Kansli +46(0)435 354 11, Restaurangen +46(0)435 354 12 E-post: Kansli@perstorpsgk.se

ATT BLI MEDLEM I VÅR GOLFKLUBB INNEBÄR så mycket mer än att köpa sig en rätt att spela golf på banan och att i övrigt utnyttja klubbens faciliteter. Vi försöker också hålla fast vid ett antal värden som stärker gemenskap och känslan i klubben. Vi hoppas att nya medlemmar skall bli aktiva golfare men vi hoppas också att de skall ta en aktiv del i klubbens sociala liv och så snabbt som möjligt etablera ett vidsträckt kontaktnät med de övriga medlemmarna. Det ställer krav på de existerande medlemmarna och det ställer också krav på den nye medlemmens oförvägenhet till kontaktskapande.

 

I PERSTORPS GOLFKLUBB är vi också besjälade av en annan idé. Vi vill i det längsta hålla kvar känslan av gemensamhet, inte bara i spelet, utan också i underhållet och skötseln av vår anläggning. Visserligen har vi vår anställda personal som tar hand om det mesta men det finns alltid viktiga uppgifter inom ramen för styrelse- och kommittéarbetet. All vår erfarenhet säger oss att sådana bidrag till klubbens utveckling stärker såväl klubbanda som kvalitén i verksamheten.

 

Ny medlem får ett välkomstbrev och ett presentkort med vädet av tio poletter till range bollar.


Perstorps GK har utbytesavtal med ett flertal klubbar samt ingår i Sydpoolen är med i 4-Lingen och har ett sammarbete med Ljungbyhed, här nedan finns vilka klubbar som gäller och priserna.


4-lingen, för 1000:- har man som fullvärdig medlem i Perstorps GK tillgång till 3 banor till. Hässlegården GK, Skepparslövs GK och Wittsjö GK.


Lungbyheds GK, för 1000:- köper man en spelrätt och får spela obegränsat på Ljungbyheds GK mellan 2019-03-01 - 2019-10-31, vill man ha tillgång att spela hela året kostar det 1500:- OBS! spelare som bytt klubb mellan Perstorp och Ljungbyhed 2017-2018 har ej tillgång till detta erbjudande, så kallat karensår!


>> Sydpoolen

 

>> Grenfeeutbyte

Månadsbrev Juli
Vi har passerat halvtid i golfsäsongen redan och julis stora händelse för de flesta är såklart
Perstorpsveckan! Anmälningarna börjar ramla in och en nyhet för i år är att vi ändrar Hela Dagen till Nästan Hela Dagen genom att bara spela 9 hål på eftermiddagens Foursome. Vi har sett en vikande trend vad gäller antal startande och hoppas att det vänder då andra varvet inte blir lika krävande.


Vi har fortsatt god tillströmning av gäster och får välförtjänt beröm för vår bana. Vi har haft, och till viss del har fortfarande, höga grässtrå på fairway som vi har svårt att bli av med. Stråna är hårda och har långa rötter vilket gör att de viker sig när klipparen kommer och därmed inte klipps av. Vi har nu beställt ett nytt klippaggregat med en så kallad groomer som bör klara av även dessa strå. Det är en
stor investering så vi har valt att hyra inledningsvis och utvärdera resultatet. Dessutom fortsätter arbetet med att göra greenerna större fortgår vilket kräver extra arbete men ser ut att bli lyckat. Vi har investerat i nya dorn till vårt luftningsaggregat, dorn som är längre och därmed luftar djupare. De är dyra men vi är mycket nöjda med premiärluftningen och hoppas att alla ska märka skillnad. Vi har dessutom sågat bort grenar som stört spelet onödigt mycket. Grenarna satt högt upp så vi var tvungna att ta hyra in en sågbil som gjorde jobbet galant. Det handlade om trädet till höger på tee 8,trädraden till vänster efter tee på hål 13, träd till höger i backen på hål 9 plus lite finputs vid infartsvägen till klubbområdet.


Jag är av den uppfattningen att vi har rätt bemanning på banan men vid oplanerad frånvaro har de ingen möjlighet att utföra det för dagen planerade arbetet. Vi har diskuterat hur vi ska hantera detta framöver och tror oss ha en lösning på problemet. Nu hör det till saken att vår banpersonal har oerhört låg frånvaro, i princip ingen, men det har inträffat vid några tillfällen i vår så vi har upplevt konsekvenserna av det. Jag har månadsmöten med Stig, Magnus och Kalle där vi kontinuerligt följer upp vad som gjorts, ska göras och vad som kan göras bättre och vad som gjorts bra.


Vi känner oss mycket nöjda med nystarten för vår restaurang. Sara och Jeanette gör verkligen ett bra jobb och har ett stort intresse för att erbjuda våra medlemmar och gäster den bästa av service. Det viktiga samarbetet med kansliet fungerar mycket bra och de ser ett ökat antal ätande vilket är jättekul!


En kategori besökare vi ser öka är de med husbil och idag, en torsdag i juli, hade vi 6 husbilar som övernattade. Vi har inte så många uppställningsplatser men lägger pannan i djupa veck och funderar på var vi lämpligast gör fler för som sagt, husbilsgäster ökar.


Vi ses vecka 30!
Med de bästa
Uffe

Låt en vän prova

 

Visste du att du som är medlem i Perstorps Golfklubb kan ta med en vän, kompis eller släkting ut på stora banan för att prova på golf. Ni får även spela på korthålsbanan.

 

Så här fungerar det

•Anmäl till kansliet innan ni går ut på banan.

•Du som är medlem är ansvarig för din medspelare.

•Undvik spel när trycket på banan är som störst - kontrollera med kansliet.

•Max tre ronder på respektive bana per person.

 

Klubben vill ge alla en möjlighet att prova på golf och på ett enkelt sätt introduceras nybörjaren i golfen via en fadder.

 

 

Varför bli medlem på Perstorps GK?

 

• Stabil ekonomi och väl inkörd anläggning – startade 1963.

• Tillgänglighet – 10 min. mellan bollarna – undviker irritation och köer.

• Totalservice – här finns allt: restaurang, kansli, senaste datatekniken mm.

• Hög kvalité på banan, skötsel, miljötänkande, välrustad maskinpark osv.

• Hög kvalité på klubben med fokus på medlemmar och gäster.

• Reducerad greenfee på många av Skånes golfbanor.

• På köpet - vacker och avstressande natur.

• Till sist men inte minst vill vi förmedla en ”Feel good”-känsla - golfspel på Perstorp GK är en upplevelse med harmoni och trivsel!


Börja Spela Golf

 

Om du känner någon som redan är medlem i Perstorps GK kan denne ta med dig ut på banan och låta dig testa ett par gånger. Du får spela på såväl korthålsbanan som på den stora banan innan du bestämmer dig.

Du är också mycket välkommen att kontakta någon av nedanstående så hjälper de dig på bästa sätt.

 

" Medlemskommittén, Per-Ove Jönsson  070-7946510

" Damkommittén, Anna-Karin Hansen, 0435-31741

" Seniorkommittén, Göte Zippert, 073-3806177

" Ungdomskommittén, Roger Moberg 070-7946402

 

eller ring kansliet  0435-35411 eller kansli@perstorpsgk.se

 

Att bli ny fullvärdig golfmedlem i Perstorps Golfklubb kostar 4800:- då ingår, förutom helt fritt spel på såväl korthåls- som stora banan, som Ny golfare även ett utbildningspaket, värde 1500:- som betalas till tränare,som sedan dras av på årsavgiften år 2. Du får även 10 st polletter (värde 200:-) att använda på vår driving range.

 

Om du är osäker på hur mycket du kommer att spela så kan du istället blir Prova på medlem och betalar då 1600:- och spelar då fritt fram till 31/5, där efter kan du välja att bli fullvärdig medlem och betala 2900:- och spela helt fritt resten av året. eller bli Greenfee medlem och betala 300:-/rond. Detta gäller bara under första året.

 

Aktiviteter varje vecka under säsong:

Spontangolf, spelas söndagar kl 14:00 anmälan senast 13:45 vid Golfkrogen. Detta alternativ spelas över 12 hål med start på 1:an

 

Tisdagsgolf 55+, spelas tisdag förmiddagar med start kl 9:00 Detta alternativ spelas över 18 hål.

 

Tisdagsgolf för alla, spela tisdagar när som helst under dagen. Vi har uppsamling för de som vill, anmälan senast 15,50 så ser vi till att du har någon att spela med. Vi går ut mellan 16:00 och 16:30.

 

Damernas Onsdagsgolf, spelas onsdagskvällar se program under Verksamhet och Dam.

 

Ungdomsaktiviteter, Torsdagar klockan 17:00 är det träningen för klubbens ungdomar.

 

Träna med vår klubbtränare, ta kontakt med vår klubbtränare så ser Pron till att du förkovras i din golf på bästa sätt. Se under pro för mer information.